Takaisin elokuvan tietoihin
LAmi de mon Amie


Blanche työskentelee lääninhallituksen kulttuuriavustajana uudessa Cergy-Pontoisen kaupungissa. Koska hän on muuttanut sinne vasta hiljattain, ei Blanche vielä tunne kaupungissa ketään työtovereidensa lisäksi. Eräänä päivänä hän kuitenkin tapaa ruokatunnilla ollessaan tietotekniikan opiskelijan Léan ja pian näistä niin eriluonteisista nuorista naisista tuleekin hyvät ystävykset. Léan kautta Blanche tutustuu myös muihin ikäisiinsä ihmisiin, kuten Léan poikaystävään Fabieniin, komeaan hurmuriin Alexandreen ja tämän sen hetkiseen tyttöystävään Adrienneen.

Blanche, jolla ei ole ollut suhdetta kahteen vuoteen, ihastuu ensi silmäyksellä Alexandreen. Hänelle kuitenkin vakuutellaan joka taholta, ettei Alexandre ole hänen tyyppiään. Sen lisäksi ujo Blanche ei pysty käyttäytymään luonnollisesti sellaisten ihmisten seurassa, joihin hän on ihastunut. Samanaikaisesti Léa ja Fabien pohtivat onko heidän suhteellaan enää tulevaisuutta. Tarinan edetessä tästä kaikesta kehkeytyy melkoinen ihmissuhteiden vyyhti…

L’Ami de mon amie on kuusi elokuvaa sisältävän ”Comédies et proverbes” (= komedioita ja sananlaskuja) nimisen sarjan viimeinen osa. Sananlasku ”ystävieni ystävät ovat minunkin ystäviäni” tiivistää osuvasti tämän draama-komedian tarinan. Se on kuvattu Cergy-Pontoisen ympäristössä ja kaupungin moderni arkkitehtuuri onkin tärkeässä asemassa elokuvan estetiikan ja teeman kannalta. Tämän elokuvan nuorten aikuisten elämään kuuluu keskeisesti niin itsensä etsintä kuin yritys ymmärtää läheisiään. Koko elokuvan ajan he analysoivat käyttäytymistään ymmärtääkseen sen syyt ja seuraukset.

Kielikeskus»     Kulttuuriklubi»     Elokuvat»     Kirjallisuus»     Musiikki»